Het Fortuyn van Voorschoten

Voorschoten

Een gouden plek om te wonen

Van tuincentrum naar schitterende woonomgeving

Het Fortuyn van Voorschoten is gelegen aan de noordzijde van Voorschoten. Het plangebied ligt tussen de oude Straatweg en de Korte Vliet, op de plek waar nu het tuincentrum van de Intratuin is gevestigd.

Een deel van de woningen zal straks uitkijken op de Korte Vliet, een watergang die de eeuwenoude – door de Romeinen gegraven – Vliet met de Oude Rijn verbindt. Meer prachtige natuur vindt u in de nabije omgeving. Zo ligt Park Noord Hofland op slechts tien minuten lopen. En ook Park Hooghkamer ligt vlakbij.

Tussen de buitenplaatsen

Minstens zo bijzonder aan Het Fortuyn van Voorschoten is de ligging nabij diverse buitenplaatsen. Deze luxe zomerverblijven werden in de zeventiende eeuw aangelegd voor regenten en rijke kooplieden uit de steden. Mooie voorbeelden van buitenplaatsen in Voorschoten zijn Huize Ter Wadding, de Zilverfabriek en Buitenplaats Berbice. Stuk voor stuk fraaie stukjes cultureel erfgoed – en dat binnen een straal van twee kilometer van Het Fortuyn van Voorschoten!

Dicht bij stad en kust

Ook het voorzieningenaanbod is rijk. In Noord-Hofland vindt u diverse scholen, winkels, zorgfaciliteiten en sportverenigingen. Wilt u een dagje shoppen, gezellig uit eten of met de kinderen naar de bioscoop? U verruilt de rust en het groen van de wijk in een handomdraai voor de dynamiek van de stad. In een klein kwartiertje fietsen staat u in het gezellige centrum van Leiden. Liever naar Den Haag, Wassenaar of de kust? Met de auto, bus of trein staat u er zo!